La setmana passada, Barbara Rzepka, Edgar Fusté, Josep Lluís Sala i Xavier Torret del personal de BGEO van viatjar a Gdańsk (Polònia) per participar en la primera reunió de l’consorci del projecte CORAL, compost per SeaData (Gdańsk), Water Robotics (Montpeller) i BGEO (Barcelona). L’objectiu d’aquesta reunió va ser posar en comú les primeres passes del projecte, planificar-ne de nous i generar més confiança amb cada un.

El consorci ha estat finançat pel projecte GALATEA en l’àmbit de l’Horizon 2020 amb 180.000 € amb el propòsit de desenvolupar un demostrador a gran escala enfocat a ajudar les marines i ports a millorar la seva contaminació atmosfèrica, la gestió de la qualitat de l’aigua i també a millorar l’eficiència en la gestió dels seus recursos.

El primer dia, ens van convidar a visitar l’Autoritat del Port de Gdańsk, el port més gran de Polònia, que ens va mostrar no només les seves instal·lacions actuals, sinó també els seus plans de creixement per als propers anys. A més, vam mantenir una reunió amb els responsables de control de la contaminació dels operadors privats, els quals ens van explicar els grans reptes que han de superar en els propers anys per seguir el compliment de les normes de la UE. Per aquesta raó, el projecte CORAL proporcionarà la seva plataforma per a monitoritzar la contaminació de l’aigua i l’aire, però també proporcionarà un DSS per ajudar-los amb les seves decisions en aquesta àrea.

El segon dia, vam mantenir una altra reunió, aquest cop amb l’Autoritat del Port de Elbląg, on el seu CEO, Arkadiusz Zglinski, ens va explicar els grans desafiaments en els quals estan involucrats. De fet, ara s’està construint un nou gran canal per comunicar la llacuna de l’Vístula amb el Golf de Gdańsk per evitar creuar la frontera russa amb el seu tràfic marítim. D’acord amb els seus plans de treball per als propers anys, avaluarem la possibilitat de brindar alguna solució utilitzant la tecnologia CORAL per monitoritzar i controlar la contaminació de l’aire i l’aigua per a aquells treballs en què es trobin involucrats.

A més d’aquestes reunions, els equips van tenir l’oportunitat de començar a treballar realment junts. A més, vam gaudir de l’experiència de guanyar confiança entre ells, mentre preníem unes cerveses i assaborir deliciosos menjars poloneses com la sopa Zurek o la espècie de empanades Pierogi.

Finalment, al tercer dia, la tornada va ser una mica dura. La primera reunió de l’consorci va tenir un gran èxit d’acord amb les expectatives. Bones vibracions entre tots i sens dubte que la capacitat de treball d’aquest consorci és molt més que la suma de la capacitat de treball dels seus petits equips, és a el menys, producte dels seus.

Estem orgullosos d’estar a bord i ara esperem participar en la pròxima reunió que tindrà lloc a Montpeller durant la tercera setmana de gener de 2022. Mentrestant, tot el que hem de fer és treballar molt per tenir èxit amb els nostres paquets de treball.

Finalment, però no menys important, voldríem agrair al Catalan Water Partnership i a Eurecat per la seva visió, missió i fets relacionats amb aquest Projecte GALATEA. Gràcies una altra vegada!!!