Per primera vegada, Brasil va ser amfitrió d’un esdeveniment internacional en l’àmbit de la gestió del cicle integral de l’aigua, la Rio Water Week, que va tenir lloc del 26 al 28 de novembre. Professionals, acadèmics, estudiants, empreses, responsables de l’administració pública i ONGs van participar en el debat i la recerca de solucions per a les qüestions ambientals que castiguen diferents punts del planeta.

Els assistents van tenir l’oportunitat de contactar amb experts en 9 temes centrals i de participar en 40 sessions, entre les que hi havia la Water & Business i una fira expositiva. La Giswater Association va participar activament a l’esdeveniment de la mà del seu president, Josep Lluís Sala. El dia 28, durant la sessió 413 titulada “Major eficiència a través de la qualificació de la planificació, del projecte i de l’operació” es va explicar el projecte Giswater , així com el cas d’èxit de Catalunya, on diverses companyies locals que treballen en el sector de l’aigua van acordar utilitzar la solució Giswater en la gestió de les xarxes d’aigua, incloent també la capacitació dels seus tècnics. Com a conseqüència d’aquesta sinèrgia va desenvolupar-se una nova versió del software, el Giswater 3.

Aquesta sessió moderada per Maria Luisa Baltra – Univ. FINIS TERRAE també va comptar amb els ponents Carles Chernicharo – UFMG, Enrique Cabrera – ITA-Univ.VALENCIA, Nicolas Bourlon – OIEAU, Marcelo Meiriño – UFF i Mauro NALESSO – BID.

La iniciativa, organitzada per l’ABES – Associação BrasileIra de Enginheria Sanitária e Ambiental, va reunir més de 100 ponents d’arreu del món, que van compartir les seves experiències locals i globals al voltant de la resolució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 6, així com d’un planeta més sostenible i igualitari.