Més de 50 representants de companyies d’aigua, enginyeries i empreses vinculades al sector del cicle de l’aigua han participat en la primera Giswater Conference celebrada a Mataró. Durant dos dies, els assistents han conegut com s’està utilitzant ja aquesta tecnologia en diferents punts del món, han descobert les novetats de la versió 2.0 i han constituït una comunitat d’usuaris a Catalunya.

Giswater ja no és una promesa. Ho han constatat els assistents a la primera edició de la Giswater Conference que s’ha celebrat al TecnoCampus de Mataró els dies 3 i 4 de maig. La jornada incloïa 10 ponències tècniques, sessions de treball i hackathons. Tot d’activitats per poder conèixer amb deteniment aquesta plataforma tecnològica i per facilitar la contribució a aquest projecte en expansió.

La jornada ha començat amb la presentació de què és Giswater i quines són les seves principals funcionalitats a l’hora d’elaborar plans directors de sanejament i abastament d’aigua potable. Diferents usuaris i empreses han exposat els seus casos d’èxit aconseguits mitjançant aquesta tecnologia. Posteriorment el focus d’atenció s’ha centrat en les millores de la gestió que incorpora la versió 2.0 de l’eina, recentment alliberada. Entre els casos d’èxit presentats convé destacar els de ciutats com Sabadell, Barcelona, Infraquinta do Lago (Portugal) o Sao Paulo (Brasil).

És important remarcar que durant la sessió també s’ha aprofitat per constituir Giswater.CAT, una associació formada per una dotzena de companyies d’aigua de Catalunya que donen servei a 183 municipis del país. Aquesta associació s’ha creat per sumar i repartir esforços que permetin donar un salt qualitatiu a Giswater, convertint-la en l’eina principal pel negoci d’aquestes companyies.

La Giswater Conference també ha organitzat diferents tallers i hackathons orientats a donar a conèixer més en profunditat la tecnologia sobre la que està construïda aquesta eina, i a animar als programadors i desenvolupadors a contribuir en millores mitjançant l’aportació de nou codi.