5 dies, 8 hores diàries, 15 temes, 27 participants i 2 formadors. Aquests són alguns dels números que van marcar una nova edició del Curso Aplicação de Software GIS livre, integrado com simulação hidráulica (EPANET) para Cadastro, Projetos e Gestão de Redes Abastecimento de Água, on per primera vegada es va explicar i utilitzar la versió 3 de Giswater a Brasil.

La formació fou promoguda per l’Associação Brasileira de Engenharia Sanitária e Ambiental – ABES Seção São Paulo (ABES-SP) i impartida pels especialistes Josep Lluís Sala, de BGEO, i Marcelo Eduardo Porem, i va tenir lloc a la seva seu del 3 al 7 de desembre, de 8:00 a 17:00 hores.

Durant el curs es va abordar la utilització de la integració del programa QGIS amb EPANET mitjançant Giswater, aicxí com l’ús de la base de dades PostgreSQL aplicada a casos pràctics de modelatge hidràulic, gestió i operació de sistemes d’abastament d’aigua; eines per l’Inventari, la Gestió i la Planificació de Xarxes de Proveïment d’Aigua.

Josep Lluís Sala, ha destacat la seva satisfacció per la realització del curs: “Ja havíem participat en aquest curs en anteriors ocasions i l’edició d’aquest any ha complert novament amb les nostres expectatives. La formació és llarga, són moltes hores i té bastant contingut, però crec que els estudiants han après molt sobre el tema i estan satisfets amb la visió de com el programari lliure pot ajudar a millorar els seus serveis. Estic molt content amb el resultat”.

L’acció, orientada a enginyers i tecnòlegs que treballen en planificació, estudis, projectes i operació de sistemes d’abastament d’aigua, va presentar un grup variat i participants de diverses empreses i regions. Al final, els participants al curs van fer-ne una valoració molt positiva, subratllant la rellevància d’aquesta eina de gestió del control de l’aigua, com per exemple en les funcionalitats per ajudar en la reducció de les pèrdues d’aigua.