BGEO va tenir un paper destacat a les Jornades de SIG Lliure organitzades aquest mes de maig per SIGTE (Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció de la Universitat de Girona). Xavier Torret i Josep Lluís Sala (BGEO), acompanyats de Vicente Medina (GITS-UPC), van impartir una xerrada sobre Gestió de ferms i paviments urbans amb QGIS i van oferir un taller monogràfic sobre l’eina Giswater. L’objectiu del taller era demostrar les oportunitats que presenta Giswater per a enginyers hidràulics, administracions públiques i en general tot el sector de l’aigua.

Durant el taller es va treballar un cas pràctic amb aplicació per a xarxes de proveïment, sanejament o drenatge urbà. El taller va començar amb una breu introducció conceptual, a partir de la qual es va explicar el maneig bàsic de dades d’una xarxa usant el programari QGIS. L’objectiu era entendre la lògica de treball del model de dades que s’utilitza per a les xarxes urbanes. També es va donar una breu pinzellada sobre els motors informàtics que operen darrera de la interfície d’QGIS com són EPANET, SWMM i la base de dades PostgreSQL.

El taller va anar dirigit a enginyers, tècnics i especialistes que treballen en les àrees dels sistemes d’informació geogràfica, enginyeria i operacions dins d’organitzacions vinculades amb la gestió de l’aigua.

Les Jornades de SIG Lliure són un esdeveniment important en l’àmbit del programari lliure i arriben a la desena edició amb l’objectiu de compartir coneixements, experiències i crear sinergies entre els diferents actors del sector. Per aquest motiu les Jornades són un punt de trobada de referència per a la comunitat de desenvolupadors i usuaris del projecte QGIS.