BGEO realitzarà cada any una aportació econòmica significativa per donar suport al projecte QGIS i així fomentar el seu ús i desenvolupament. QGIS (antigament Quantum GIS) és un programari lliure d’informació geogràfica que va néixer el maig de 2002 per oferir una alternativa lliure i gratuïta als programes privatius que dominaven completament el mercat. Avui en dia, QGIS és una eina fonamental, que s’ha traduït a 48 idiomes i que s’utilitza en els entorns acadèmics i professionals més exigents. QGIS opera sota la llicència pública GNU (GPL) i, per tant, qualsevol usuari pot utilitzar-lo, modificar-lo i distribuir-lo lliurement i sense cap cost.

Des de BGEO considerem que el desenvolupament de QGIS és essencial per ajudar a evolucionar les tecnologies lliures i gratuïtes. El projecte GISWATER, que hem impulsat amb la Giswater Association, també aposta per la promoció i desenvolupament de les tecnologies lliures sobre la informació geogràfica. El nostre objectiu és passar dels coneixements adquirits als coneixements compartits en les àrees de gestió de l’aigua, com l’abastament, el sanejament, el drenatge urbà o l’avaluació del risc d’inundacions. Per aquest motiu hem creat un programari de gestió de l’aigua obert i totalment compatible amb QGIS. Recomanem a tots els agents relacionats amb la gestió del cicle de l’aigua que utilitzin GISWATER amb el programari QGIS. En les properes setmanes alliberarem la versió 2.0 de GISWATER i comptarà un plug-in per QGIS.

Pots obtenir més informació del projecte GISWATER a la nostra pàgina web i en els nostres perfils de Facebook, Twitter, LinkedIn i Google +.

I per consultar tutorials i obtenir més informació pràctica, mira el nostre canal GISWATER a Youtube!