El passat 22 d’octubre, vam participar en la desconferència Geocamp organitzada per Geoinquiets i ACTIG (Associació Catalana de Tecnologies de la Informació Geoespacial) que es va celebrar a Barcelona, també ha estat tot un plaer patrocinar-les. La jornada va començar amb una pissarra en blanc a on el que tenia alguna cosa per compartir amb els altres, s’apuntava a un post-it. Després de posar una mica d’ordre en totes les notes, l’esdeveniment va donar inici. Varem poder gaudir de 14 xerrades de diferents temàtiques, algunes tècniques, altres d’experiències d’usuaris i també algunes presentacions d’iniciatives.

En aquesta ocasió, Josep Lluís Sala, un dels socis de BGEO, va poder compartir amb l’audiència el nostre desenvolupament Giswater. Giswater és un programari lliure que permet connectar programes de simulacions hidràuliques (EPANET, SWMM) amb bases de dades espacials i Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG). Gràcies a això és possible treballar de forma integrada amb totes aquestes tecnologies el que permet entre altres coses, millorar la gestió dels actius d’infraestructura o realitzar millors plans directors. Durant la presentació, Josep Lluís també va anunciar la nova versió 2.0 de Giswater que està previst alliberar a principis de 2017. En aquesta versió es desenvolupa també un plugin de QGIS.

Per concloure, volem agraïr als organitzadors i a tots els participants que han fet d’aquest esdeveniment tot un èxit. Per a més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar la pàgina web de Geoinquiets o de Geoinquietos Sevilla, amb els quals vam poder també compartir part de la nit, però això és una altra història.