BGEO ha aportat la seva experiència en l’àmbit de les geotecnologies aplicades a la gestió d’infraestructures, formant part del consorci d’empreses que a dut a terme el projecte de gestió i control del sistema de proveïment d’aigua potable i sanejament del municipi de Sao Caetano do Sul, ubicat a la regió metropolitana de Sao Paulo, encapçalat per ADTS i CPS Engenharia, i amb el Departament de Água y Esgoto (DAE) com a client final.

El projecte, que té com objectiu reduir les pèrdues d’aigua a la xarxa, implementa un Sistema d’Informació Geogràfica connectat als elements de telemetria i a la base de dades comercial, donant com a resultat la possibilitat de realitzar el model hidràulic o càlculs d’índex de servei de forma totalment integrada en el sistema, utilitzant dades de xarxa amb informació permanentment actualitzada.

Gràcies a aquest projecte, així com d’altres que s’estan desenvolupat en paral·lel, el pas a la versió 2.0 de Giswater ja és una realitat que portarà aquestes i altres importants novetats.

Giswater és una eina lliure per a la gestió integral del cicle de l’aigua. Dos anys després del llançament de la primera versió d’aquest innovador programari ja compta amb més de 10.000 descàrregues a països de tot el món.

Entre les millores, que van dirigides a la gestió de les xarxes, les més destacades són:

– Es manté la topologia arc-node de la xarxa, s’augmenten els catàlegs de gestió i s’incorporen eines de revisió i validació topològica.

– La nova versió permet realitzar anàlisis multiescenari dels resultats del model matemàtic.

– Està preparada per acoblar de forma senzilla dades de camp rebudes a través de dispositius mòbils per a tot tipus de tasques d’explotació, operacions i manteniment.

– També està preparada per a la posada en marxa en entorns corporatius amb funcions d’auditoria i registre.

La versió 2.0 es podrà descarregar a principis de 2017 des de www.giswater.org.