Web Mapping:

  • El web mapping és el procés d’utilització dels mapes subministrats pels sistemes d’informació geogràfica (SIG) des d’un navegador d’internet. Igual que passa en les solucions d’escriptori, el web mapping també permet anar molt més enllà de la simple visualització dels mapes, i l’usuari pot crear-los i editar-los a la seva manera.
  • Tots els productes de web mapping ofereixen la possibilitat d’organitzar les dades per capes, de manera que es poden generar tot tipus de mapes i visualitzacions personalitzades i accessibles des de qualsevol dispositiu fixe o mòbil que tingui connexió a la xarxa de dades.

  • Des de BGEO recomanem sempre solucions en codi obert, que en el cas del web mapping es tradueixen en productes com Geoserver o Leaflet. En el cas de Geoserver, per exemple, és conegut com un servidor de mapes que compleix amb els estàndards OGC WMS, WFS i WCS principalment. Una de les seves característiques principals és una interfície web d’usuari que permet gestionar tots els continguts del servidor (connexions, capes, estils, metadades) de forma gràfica, el que facilita enormement la gestió dels continguts sense necessitat de tenir coneixements informàtics avançats, ja que no requereix editar fitxers de configuració o utilitzar la línia d’ordres. Però, a més de l’evident interfície gràfica, GeoServer ofereix moltes més funcionalitats, no sempre conegudes, que el fan únic respecte d’altres alternatives, tant de codi lliure com privatiu.