Creiem que les empreses tenen ànima.

Més enllà de la seva voluntat de generar negoci i oportunitats pels seus empleats i clients, estem convençuts que poden millorar la societat en la que estan immerses. És per això que hi ha una sèrie de valors que planen sobre totes les decisions que pren l’staff de BGEO i sobre tots els projectes que executa la companyia. I que volem compartir:

COOPERACIÓ

Creiem més en la cooperació que en la competició
Per això ens agraden les tecnologies obertes, perquè tothom pot aprofitar el coneixement i l’esforç de qualsevol altra persona. Posem els productes que hem dissenyat nosaltres perquè qualsevol persona el pugui utilitzar lliurement i contribueixi a la seva millora i perfeccionament. I fem el mateix amb els productes open source que han creat altres.

TRANSPARÈNCIA

No ens agraden les sorpreses, ni els enganys
El codi obert no té cap trampa possible, perquè qualsevol pot veure com està fet i manipular-lo al seu gust. Tampoc ens agraden els lligams ocults, i per això apostem per productes que no tenen cap llicència d’ús. Esperem mantenir la confiança dels nostres clients perquè ens l’hem guanyada, i no perquè hi hagi una clàusula contractual signada.

SOSTENIBILITAT

Els projectes que dissenyem i executem són sempre sostenibles
Això vol dir que generen, com a mínim, els mateixos recursos que han consumit. Aquest criteri l’apliquem en tota la nostra acció empresarial, tant quan es tracta d’una actuació d’enginyeria urbana, com quan desenvolupem o implementem software per la gestió de recursos.

ECOLOGIA

Si ens dediquem a la gestió de l’aigua és per ajudar a estalviar-la
L’aigua potable és un bé escàs al que encara hi ha més de 1.500 milions de persones no hi tenen accés. Giswater, la tecnologia que desenvolupem, pot ajudar a estalviar-la i a fer-la arribar on fins ara ha estat impossible.

TRAJECTÒRIA

L’any 2005 els integrants d’un petit despatx d’enginyers de Granollers van començar a treballar, gairebé per casualitat, amb sistemes d’informació geogràfica (GIS). Ràpidament van veure el gran potencial que aquestes solucions podien oferir a empreses i administracions i van especialitzar-se en la formació d’enginyers i tècnics en el seu ús.

Paral·lelament també van començar a desenvolupar un driver propi que havia de permetre connectar eines GIS amb programes de gestió de xarxes d’aigües i models meteorològics. I ho van fer amb tecnologies open source i amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Amb les grans perspectives que oferien els nous projectes, el despatx d’enginyers va anar abandonant els serveis d’enginyeria tradicional per concentrar-se en el desenvolupament i la implantació de les seves solucions informàtiques i la corresponent formació dels seus usuaris.

El juliol de 2014 va néixer BGEO, la marca comercial d’aquesta nova etapa que ja ha despertat l’interès de companyies i administracions del nostre país i de Llatinoamèrica que volen millorar la seva gestió amb un software lliure i gratuït d’altes prestacions.

CONTACTA